Lokal gastronomiczny lublin wynajem

Każdy lokal gastronomiczny wcześnie lub później staje przed wyzwaniem przyrządzenia porcji mięsa dla większej miary ludzi. Przy czym porcje powinny stanowić możliwe takie też i dokonane w jak najmniejszym okresie aby uniknąć strat smaku powstających z długiego przechowywania.

http://www.polkas.pl/Pl/produkt/program-pc-market_7-oprogramowanie-sklepowo-magazynowe/

Na wesele nowoczesna technologia rozwiązała tenże problem oferując kucharzom możliwość mechanicznej obróbki mięsa. Umieszczone wewnątrz noże nacinając mięso dodają jego soczystość bez utrat pulchności spowodowanej tradycyjnym rozbijaniem. Pozwalają oraz na uniknięcie rozbryzgiwania się płynów co zabiera się na podniesienie poziomu higieny w stanowisku działalności. Na rynku wyróżniamy dwa rodzaje kotleciarek, różniące się przede wszystkim napędem, mocą przerobową i dostępnymi funkcjami. Koszt poszczególnych modeli zależy często od użytych materiałów, producenta i wykorzystanych w nich rozwiązań. Kotleciarka ręczna to niskie urządzenie przeznaczone przede każdym do celu domowego i słabej gastronomii. Siłę napędową stanowią mięśnie użytkownika, którymi za pomocą korby przepuszcza składniki przez maszynę. Niewątpliwą zaletą tego typu urządzeń jest mała ilość zajmowanego miejsca, a z początku dość wysokiej (od jakiś 800 do 10 tys. zł) ceny mogą robić się nieopłacalne dla własnych użytkowników. Chorobą jest daleko mniejsza moc produkcyjna w zestawieniu z określoną niżej kotleciarką elektryczną. Kotleciarka elektryczna to maszyna dedykowana przede wszystkim dla lokali gastronomicznych. W przeciwieństwie do kotleciarki ręcznej wałki z ostrzami obracane są za pomocą silnika. Dzięki wyłączeniu obracania korbą i ograniczeniu roli służącego do faszerowania mięsa znacznie zwiększa moc przerobową. Jedynym ograniczeniem sprzedaje się być umiejętność operatora (do nawet 400 kotletów na godzinę). Ten wariant urządzenia zajmuje coś bardzo miejsca niż ręczny odpowiednik a duża stawka (od ok. 2,5 tys do nawet kilkunastu tys.zł) jest oczywistą przeszkodą do używania jej w warunkach domowych.