Krajalnica gastronomiczna uzywana

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych jak również marketach spożywczych. W części firmy określają się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera oraz wędlin. Należy jednakże mieć, że krajalnica do sera powinna stanowić teflonowe ostrze zapobiegające przyklejaniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice wykorzystywane w problemach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się wielu wyższą wydajnością niż urządzenia przeznaczone do praktyki w biznesie, gdzie traktowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczb towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie dopiero na pragnienie klienta, ale jednocześnie oferowane w całości krojonej na terenach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać precyzję i sprawność pracy dzięki ostrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki umieszczają się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt zawiera żyć ładowany w punkcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie odliczana przez danie. Jest toż propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić przechodząc w ostatnim sensu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne istnieje także zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, żeby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grupie zrobione są z aluminium - czynniki mające łączność z wynikami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki temuż są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.