Home Technika Jak zwiększyć jakość i szybkość obsługi przy pomocy oprogramowania dla restauracji

Jak zwiększyć jakość i szybkość obsługi przy pomocy oprogramowania dla restauracji

written by klaudiusz 24 lutego 2016
oprogramowanie dla restauracji

Posiadając własną restaurację chcemy, aby nasi klienci byli jak najbardziej zadowoleni. Przełoży się to wprost na nasze zarobki. Oczywiście ważna jest jakość i cena przygotowanych posiłków oraz ich podanie. Kelnerzy powinni być kulturalni i jak najlepiej obsługiwać klientów. Istotne jest również wnętrze, które powinno pasować do ogólnego rodzaju oferowanych przez nas posiłków. Te wszystkie elementy razem pozwolą nam osiągnąć sukces.

Jak podnieść wydajność naszej restauracji?

Chciałbym się skupić na szybkości oraz jakości obsługi. Jak podnieść wydajność naszej restauracji? Najprostszą metodą jest wdrożenie odpowiedniego systemu informatycznego. Oprogramowanie dla restauracji oraz urządzenia, które je obsługują to bardzo dobra inwestycja. Może wydawać się, że nie wniesie to wiele do naszej działalności. W końcu tyle lat restauracje obywały się bez takich rozwiązań i miały się świetnie. Nie można się z tym nie zgodzić. Jednak należy pamiętać, że nasza konkurencja nie stoi w miejscu i musimy nie tylko za nią nadążyć ale ją przegonić! Takie oprogramowanie znacznie ułatwi nam prowadzenie restauracji oraz zoptymalizuje pracę pracowników.

oprogramowanie dla restauracji

źródło:http://www.polkas.pl/pliki/sklep/produkty_d/system_sprzedazy_dla_restauracji_-_gastro_pos_3.jpg

Szybkość sprzedaży

Przejdźmy do funkcjonalności jakie może przynieść nam taki system. Chyba najważniejszym jest bardzo szybka sprzedaż. Kasa z ekranem dotykowym sprawdza się bardzo dobrze i pozwala szybko wprowadzić zamówione dania. Możemy równocześnie prowadzić kilkadziesiąt rachunków, które zostaną wydrukowane, kiedy klient o nie poprosi. Co więcej takie zamówienie od razu trafi do kuchni, gdzie obsługa będzie mogła błyskawicznie zareagować i zacząć przygotowania. Można już zapomnieć o bieganiu lub krzyczeniu co zamówił klient. Nie jest to profesjonalne podejście. Jeżeli już jesteśmy przy kuchni to warto zwrócić uwagę na zarządzanie magazynem. Oprogramowanie pozwoli nam kontrolować stan wszystkich składników i poinformuje w razie konieczności zamówienia z odpowiednim wyprzedzeniem. System sam potrafi przeanalizować zamówienie klienta i obliczyć szacowane zużycie materiałów. Bardzo ważną dla właściciela funkcjonalnością jest dostęp online do tego co aktualnie dzieje się w restauracji. Możesz będąc w domu lub podróży sprawdzić czy sprzedaż odbywa się odpowiednio, nie ma przestojów na kuchni lub czy w magazynie nie brakuje składników.

Oprogramowanie dla restauracji zawiera jeszcze wiele innych funkcji i warto samemu się z tym zapoznać. Na pewno sprosta nawet najbardziej wymagającym klientom.


POLKAS
Pasternik 94, 31-354 Kraków
12 634 05 44
http://www.polkas.pl

1 comment

You may also like

1 comment

Paweł 15 września 2016 at 12:38

Od niedawna pracuję w nowo otwartej krakowskiej restauracji. Przed rozpoczęciem pracy byłem kompletnym laikiem w kwestii branży gastronomicznej. Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że o dobrej renomie danego miejsca świadczą zadowoleni klienci, którzy nie tylko zachwalają spożytą potrawę ale kluczowym elementem jest proces obsługi klienta. I dopiero wtedy uświadomiłem sobie, że odpowiednie oprogramowanie dla restauracji jest w tej kwestii niezastąpionym narzędziem. To dzięki niemu cały proces obłsugi klienta przebiega szybciej i sprawniej, dzięki bezbłędnnej komunikacji pomiędzy personelem – kelenerami, kucharzami oraz menadżerem. 

Leave a Comment