Home Technika Jak prosto i sprawnie zarządzać gastronomią?

Jak prosto i sprawnie zarządzać gastronomią?

written by klaudiusz 31 maja 2016
gastro kraków

papier do kasy fiskalnej

Prowadzenie lokalu gastronomicznego to wyzwanie. Jest to bardzo dynamiczny biznes, uzależniony od gustów, zachcianek i oceny klientów. Zarówno obsługa jak i menu muszą być na najwyższym poziomie. Na szczęście zapanowanie nad wszystkim co dzieje się w lokalu jest łatwe gdy wykorzystamy rozwiązania IT takie jak program gastro. Gastro kraków to w zasadzie zestaw kilku programów dzięki którym można usprawnić obsługę klientów, komunikację wewnętrzną oraz zarządzać finansami.

Program Gastro Pos

Program gastro pos przeznaczony jest do prowadzenia szybkiej, intuicyjnej sprzedaży za pomocą ekranów dotykowych. Jest to wygodny sposób pracy dla sprzedawców, zwłaszcza gdy liczy się szybkość obsługi. Dzięki temu łatwiej poruszać się po pełnej ofercie lokalu i wybrać produkty zamawiane przez klientów. W przypadku lokali o wyższym standardzie można z powodzeniem połączyć program gastro pos z narzędziem do komunikacji z kucharzami. Kelnerzy będą wówczas w stanie szybko przesłać zamówienie bezpośrednio do kuchni oraz otrzymać informacje o czasie odbioru gotowego dania.

Program Gastro Szef

Dla kierowników lokali gastronomicznych przydatny będzie program gastro Szef, który pozwala na kontrolę stanów magazynowych. Pozwala on na rozliczanie magazynu na podstawie ilości sprzedaży w powiązaniu z recepturami dań. Dzięki temu wiadomo czy istnieje nadwyżka, czy może coś zostało zmarnowane.

gastro kraków

źródło: http://www.polkas.pl/pliki/sklep/produkty_d/gastro_szef.jpg

Program Gastro Finanse

Dla szefów i księgowości doskonałym narzędziem będzie program gastro finanse. Jest on przeznaczony do rozliczania działalności i kontrolę wszelkich aspektów finansowych. Może być zastosowany zarówno dla pojedynczych lokali, jak i dla całych sieci gastronomicznych.

Program Gastro – Moje Gastro

Właściciela zapewne zadowoli program gastro – moje gastro. To narzędzie, które umożliwia właścicielowi bycie zawsze na bieżąco, dzięki dostępowi on-line do danych. Pozwala to na kontrolowanie działań poszczególnych lokali, stanu finansów i innych istotnych aspektów. Jednocześnie program ten dba o bezpieczeństwo danych firmy.
Jak widać branża gastronomiczna także z powodzeniem wykorzystuje narzędzia informatyczne do poprawiania swojego działania. Przekłada się to na efektywniejszą i szybszą obsługę klientów. A zadowoleni klienci to skarb. Szczególnie dla firm w tak wrażliwym na ich opinie sektorze.

1 comment

You may also like

1 comment

Gaspar 21 lipca 2016 at 11:36

Prowadzę kilka lodziarń na terenie Małopolski i również korzystam z oprogramowania Gastro Szef. Program umożliwia prowadzenie gospodarki wielomagazynowej, pomaga w rozliczaniu magazynów oraz informuje na temat zużycia surowców w lokalu gastronomicznym. Wszystkie dane są aktualizowane na bieżąco, bez opóźnień dzięki czemu w razie jakichkolwiek problem mogę natychmiast zareagować.    

Leave a Comment